Учешћe Библиотеке града Београда на 78. годишњој конференцији ИФЛА

У Хелсинкију се од 12. до 16. августа 2012. године одржава седамдесет осми Светски конгрес библиотекарства и информатике са Генералном скупштином ИФЛА (IFLA – International Federation of Library Associations). Библиотеку града Београда на Конгресу представљају директорка Јасмина Нинков, Мирко Марковић, библиотекар саветник за посебне програме и пројекте и Предраг Ђукић, помоћник директора. 

 

 

У партнерству са Америчком амбасадом у Београду БГБ представља постер презентацију „Неиспричане приче“ (Stories untold) аутора Алке Бантнагар, Јасмине Нинков и Мирка Марковића.Реч је о серијалу програма који се реализују у оквиру мултимедијалног уметничког пројекта младих у организацији Америчког кутка у Београду. Циљ пројекта је да се мотивишу учесници да свој (уметнички) рад представе на енглеском и да се оснаже да усврше свој енглески језик.

Као институционални члан ИФЛА-е, Библиотека града ће имати свог предтавника у раду Генералне скупштине ИФЛА са правом гласа приликом доношења важних одлука кровног светског удружења библиотекара за рад у наредном периоду.

На Конгресу се очекује присуство више од 4.000 учесника из око 140 земаља. Као резултат активности на Конгресу очекује се учвршћивање постојећих али и успостављање нових веза на пољу сарадње са другим библиотекама у свету као и примена најбољих светских искустава и технологија у раду Библиотеке града Београда.

Конгрес прати изложба најновијих достигнућа у области библиотекарства на којој ће бити присутно више од 200 излагача. Овде је на једном месту могуће видети у ком правцу ће се кретати струка у наредном периоду. Паралелно са Конгресом, ово је одлична прилика да се посете неке од најбољих јавних библиотека у Европи будући да су финске библиотеке узор свима.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Учешћe Библиотеке града Београда на 78. годишњој конференцији ИФЛА . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja