Чудесни Јапан у Библиотеци града Београда

У четвртак, 6. септембра 2012. године, у препуној Римској дворани, представљена је књига фотографија ЧУДЕСНИ ЈАПАН аутора Бојана Ковачића. Наиме, аутор књиге је неколико пута боравио у Јапану, који је први пут посетио 2006. године. На тим путовањима се трудио да своје импресије о овој далекој земљи забележи оком фотоапарата и тако их сачува од заборава. Знајући да феномен књиге има већу моћ над заборавом, Бојан Ковачић је одлучио да објави фотомонографију. Захваљујући овој књизи, сви гости су уз слајдове фотографија, оживљене причом аутора,  „отпутовали“ у Земљу излазећег сунца. 

 

 

Програм је отворила Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, нагласивши моћ фотографије и њену вишезначност, као и универзални језик слике која преноси доживљај и искуство посматрача.

Програму је присуствовао амбасадор Јапана у Београду, господин Тошио Цунозаки, који је изразио велико задовољство што се о јапанском начину живота говори уз помоћ фотографије и на основу личног и професионалног искуства Бојана Ковачића.

Присутнима су се обратили и представници Јапанске агенције за међународну сарадњу која је финансијски подржала објављивање ЧУДЕСНОГ ЈАПАНА.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Чудесни Јапан у Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja