Дани “РеКреирање Тесле - Праксе које стварају Генија” – едукативне радионице

У просторијама Библиотеке града Београда ће се у среду, 7. јуна и четвртак, 8. јуна 2017. одржати низ едукативних радионица у оквиру Дана “ReMakingTesla- PracticesthatmakeaGenius”.

ReMakingTesla- PracticesthatmakeaGenius
РеКреирање Тесле - Праксе које стварају Генија)

Дани интерактивне и интегративне едукације, 3 - 9. јун, 2017.

ReMaking Tesla су дани едукативних радионица и стручних скупова за развој креативности, колективности и иновације, као и место сарадње и размене искустава, подржани од стране Министарствa трговине, туризма и телекомуникација, Телекома, Библиотеке града Београда и више домаћих и иностраних институција. Програм организују и изводе интернационални едукатори и истраживачи. Радионице и скупови су бесплатни, намењени тимовима и појединцима. За резервисање места посетитеwww.remakingtesla.com или https://www.facebook.com/ReMakingTesla

 

Истраживањем и практиковањем вештина и приступа, вредности и визија које су омогућавале и покретале Теслине доприносе човечанству, уз аугментацију социо-техничким системима за колективну интелигенцију, циљ радионица је да оснажи учеснике на путу развоја колективног генија, колективног Тесле.

 

РАСПОРЕД ДОГАЂАЈА


3. јун, од 17:30 до 20:00h, ReMaking Tesla - мултидисциплинарни округли сто, 2. интернационалног Тесла конгреса, Сава Центaр, сала 3.

Истакнути научници, песници и ликовни уметници ствараће креативни мултидисциплинарни дијалог на тему РеКреирања Тесле. Подржан социо-технолошким екосистемом CoLaboArthon и  DialoGame, њихов креативни дијалог ће израсти у мултимедијално дело.

 

5. јун, 11:00-13:00h, Дискусија Друштвено предузетништво”, Универзитетска библиотека

Тема: како је, наизглед конфликтне потребе и могућности стартапова, са једне, те друштвено ангажованих, едукативних и институција културе са друге стране, могуће задовољити новим обликом сарадње.

 

ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ, Библиотека града Београда, Кнез Михаилова 56


7. јун, 12:00 - 16:00h, Дизајнирање будућности (City Game).

Тесла је имао развијену моћ визуелизације и осећај за будуће научне трендове
Овом интерактивном едукативном игром (креираном од стране иностраних стручњака) визуелизујемо  будуће научно-социолошке трендове, а кроз колективне акције градимо одрживу будућност.

 

7. јун, 18:00 - 21:00h, Flow Experience.

Захваљујући дубоком фокусу (Flow) Тесла је достизао директну креативност

Упознајући се са својим личним препрекама, полазници радионице Плавог Позоришта ће из искуства упознати елементе акције: интенцију, инцијативу и енергију, те учити како да повећају своју продуктивност.

 

8. јун, 11:00 - 15:00h, CoEvoLudens -едукативне микро-радионице

Како Теслину креативност и иновативност постићи колективним генијем?

CoEvoLudens су развили домаћи и међународни експерти зарад ко-еволуције тимова (”multi sapiens”),  усавршавање и решавање проблемаиз њиховог портфолија. Тимови пролазе кроз микро-радионице креативности и иновације и граде  своје путање развоја, вођени рефлексијама стручњака и ИТ система.

 

8. јун, 15:30 - 18:30h, Парадоксалне пузле (by Escher Creative Group).
Пракса колективног размишљања, вођена руским експертима, омогућава да видимо конвенционалне појмове из изненађујућег угла, доводи до дубоких продора у схватањима и неочекиваних открића.

 

8. јун, 20:00 - 21:30h, Отворени разговори са предавачима - рефлексије и демонстрације.9. јун: Мултидисциплинар. Networking - за домаће и иностране едукаторе, ИТевце, стручњаке, уметнике.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Дани “РеКреирање Тесле - Праксе које стварају Генија” – едукативне радионице. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja