Успостављeна сарадња БГБ са библиотеком из Копра

Библиотека града Београда наставља да развија сарадњу са успешним иностраним библиотекама. У складу са тим, јуна 2017. године, у Копру, успостављена је званична сарадња Библиотеке града Београда са Централном библиотеком Сречко Вилхар Копар (Копар, Словенија), и реализоване су прве активности:

- Свечано потписивање Споразума о сарадњи Библиотеке града Београда и Централне библиотеке Сречко Вилхар Копар.

- Гостовање изложбе Библиотеке града Београда Ведрине и сете Бранка Ћопића у библиотеци у Копру. Свечано отварање изложбе одржано је 8. јуна 2017. године. Изложба је наишла на велико интересовање становника Копра, као и српске заједнице из овог краја. Отварању су, поред званичника и угледних грађана општине Копар, присуствовали и представници Српске православне цркве, Културно-уметничког друштва Коло, као и представници медија. Договорено је да изложба након Копра буде постављена у Новом Месту, а вероватно ће након тога гостовати и у другим градовима Словеније.

- Упознавање представника Библиотеке града Београда са радом библиотеке у Копру и са услугама које ова библиотека пружа грађанима.

- Детаљно упознавање са организацијом и радом портала за препоруке књига за читање www.dobreknjige.si(библиотека из Копра је покренула овај портал који је сада постао национални портал у Словенији); ово је посебно важно с обзиром да Библиотека града Београда управо покреће сличан сервис у Србији под називом Шта да читам.

- Разматрање наредних корака у сарадњи.

С обзиром на то да је библиотека у Копру једна од најнапреднијих библиотека у Словенији, размена искустава са њом донеће доста користи БГБ у развијању нових услуга и учвршћивању међукултурних веза.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Успостављeна сарадња БГБ са библиотеком из Копра. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja