Ноћ истраживача у Библиотеци града Београдаа

У Библиотеци града Београда 28. септембра 2012. године у склопу манифестације „Ноћ истраживача“одвијаће се неколико активности.

Галерија Атријум биће претворена у микроскопски центар, где ће учесници Лова на благо од 16.00 до 20.00 сатирешавати последњи од четири задатка у низу. Након што измере сопствени потенцијал, направе ДНК од гумених бомбона и препознају загонетни материјал, посетиоци ће у Библиотеци самостално правити микроскопске препарате како би комплетирали свој истраживачки подухват и освојили неку од награда. Додела диплома и награда ће се одвијати на посебном пункту испред Библиотеке.

 

 

У Римској дворани ће се у 20.00 сатиокупити заљубљеници у научну фантастику који ће, уз помоћ истраживача из различитих области, посматрати кратке инсерте из познатих СФ филмова и дискутовати о њиховој научној основи. У склопу Науке у фикцији биће разматрани појмови често приказивани у научној фантастици, као што су путовање кроз време, постојање ванземаљског живота, телепортација.

Европско ћоше биће организовано у Позајмном одељењу, где ће посетиоци учествовати у интерактивном квизу о европским научницима и њиховим достигнућима. Заинтересовани посетиоци ће имати прилике и да сазнају нешто више о томе како Европска унија помаже и финансира научна истраживања. Европско ћоше ће бити отворено од 17.00до 22.00 сати.

Више о самој манифестацији можете сазнати на сајту www.nocistrazivaca.bg.ac.rs

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Ноћ истраживача у Библиотеци града Београдаа. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja