Ретроспективна изложба акварела Силве Вујовић у Галерији Атријум

У уторак, 1. августа 2017. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је ретроспективна изложба акварела под називом “35 година дружења са акварелом” ауторке Силве Вујовић.

Силва Вујовић је дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, на Катедри архитектуре и дизајна. Члан је УЛУПУДС-а од 1982. године. Предаје као професор на Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду. Излагала је на 15 самосталних и бројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Учесник је многобројних колективних сликарских колонија. Добитник је више награда за акварел и илустрације.

Изложбом у Галерији Атријум Библиотеке града Београда она обележава 35 година уметничке излагачке делатности.

Поставку изложбе чини 24 акварела из различитог периода, насталих од 1986. до 2017. године, и различите тематике из њених опуса. На акварелима су дочаране старе београдске фасаде, балкони, капије, прозори, ентеријери, шкољке и пужеви. На већини слика преовлађује тема Београд, фасаде које полако нестају, капије, урбани детаљи, окрњене зубом времена, чему се уметница са задовољством враћа.

Силва Вујовић као врстан акварелиста слика палетом префињеног колорита са доминантним тоновима умбре, плаве и зелене боје. Суптилним сликарским рукописом са израженим смислом за склад композиције и колористичких односа она мајсторски изражава своје ликовне импресије.

Изложбу је отворила професор мр Драгана Панић.

Изложба је отворена до 30. августа 2017. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Ретроспективна изложба акварела Силве Вујовић у Галерији Атријум. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja