Почео Међународни сајам књига у Пекингу

Данас је у Пекингу почео Међународни сајам књига на коме у организацији Министарства културе и информисања Србија има свој штанд. Први посетиоци су већ пристигли, а разговори отпочели. На међународном форуму под називом „Каиш и пут: међународна сарадњаˮ, говорио је синолог, директор Института Конфуције у Србији, и члан српске делегације на овогодишњем Сајму, проф. др Радосав Пушић. Његова презентација се бавила историјом и развојем превођења дела из историје, филозофије и књижевности између Србије и Кине. На Форуму су учествовала и још три члана српске делегације – Сања Милић, Xсаолеи Јин и Јасмина Нинков.

 

Презентације на Форуму су поред представника Кине имали и представници Међународног удружења издавача, издавачких асоцијација Египта, Ирана, Мађарске, Чешке, Јужне Африке..., представници великих издавачких компанија, попут Елсевиера и др.

Република Србија учествује трећи пут на Међународном сајму књига у Пекингу. На српском штанду изложене су књиге домаћих аутора преведене на кинески језик, одабрани наслови из актуелне песничке и прозне продукције, капитална монографска издања и теоријска литература. Програмски наступ Србије на пекиншком сајму, под насловом „Дијалози“ , посвећен је јубилејима – 250. годишњици од рођења Филипа Вишњића и 125. годишњици од рођења Иве Андрића. Програмски наступ је осмислила и реализује Библиотека града Београда.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Почео Међународни сајам књига у Пекингу. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja