Амбасадор Србије у Кини посетио српски штанд на Сајму књига у Пекингу

У петак, 25. августа 2017. године, амбасадор Републике Србије у НР Кини, проф. др Милан Бачевић, обишао је српски штанд на Међународном сајму књига у Пекингу. У разговору са члановима српске делегације амбасадор Бачевић стекао је увид у начин на који се Србија представља на овогодишњој манифестацији, добио информације о концепту нашег наступа, програмским активностима и књигама које се представљају кинеској публици. Амбасадор је такође разговарао и са представницима организатора Сајма књига у Пекингу.

Истог дана на српском штанду одржан је још један програм. У сарадњи са издавачком кућом Анхуи (пун назив: Anhui Literature & Art Publishing House) представљена је едиција Савремена српска књижевност, у оквиру које је објављен кинески превод „Књиге о бамбусу” Владислава Бајца. О Бајчевом роману говорили су главна уредница издавачке куће Анхуи, Туан Сјаођинг, преводилац Пенг Јучао и аутор.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Амбасадор Србије у Кини посетио српски штанд на Сајму књига у Пекингу. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja