Наступ Србије на Сајму књига у Москви

 

У организацији Министарства културе и информисања Република Србија учествује на 30. Међународном сајму књига у Москви који ће бити одржан од 6. до 10.  септембра. 

На штанду Републике Србије биће изложене књиге српских писаца преведене на руски језик, избор из савремене књижевне и теоријске продукције, нови томови сабраних дела српских класика и монографска литература.

Део програма Московског сајма су панели поводом два јубилеја: 250 година од рођења Филипа Вишњића и 125 година од рођења Иве Андрића.

О односу песничке традиције и савремене поезије у српској књижевности и о лирском у делу Иве Андрића говориће професор Филолошког факултета и управник Универзитетске библиотеке у Београду Александар Јерков и песник Драган Јовановић Данилов.

Биће одржан и разговор са руским издавачима који објављују дела аутора из Србије.

За Сајам књига у Москви припремљени су каталог “Србија чита/Читај Србију“ у ком се за превођење препоручују књиге свих жанрова које су у последње две године добиле најугледније награде, електронски адресар издавача, промотивни видео и програмска брошура „Дијалози“.

Програмско представљање српске књижевности и издаваштва поверено је Библиотеци града Београда, а техничка реализација Привредној комори Србије.

Вест је преузета са сајта Министарства културе и информисања Републике Србије

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Наступ Србије на Сајму књига у Москви. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja