Одржан програм посвећен Андрићу на Сајму књига у Москви

У петак, 8. септембра 2017. године, у оквиру српског наступа на 30. Међународном сајму књига у Москви, одржан је програм посвећен стваралаштву Иве Андрића. О лирском у делу Иве Андрића – о томе колико је српски нобеловац био песник у приповеткама и у романима који су освојили свет и снажно утицали на српску књижевност друге половине ХХ века – говорили су Александар Јерков, професор Филолошког факултета и управник Универзитетске библиотеке у Београду, Драган Јовановић Данилов, песник и Сања Милић, уредник програма. Разговор је преводила проф. др Ирина Антанасијевић. У оквиру програма емитован је и промотивни филм Дијалози, који је публика наградила снажним аплаузом.

Програму су присуствовали и амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији, др Славенко Терзић, као и Иванка Стаменковић, први саветник наше амбасаде у Москви.

Након програма, амбасадор Терзић обишао је српски штанд, где су га домаћини штанда упознали са концептом нашег сајамског наступа, изложеним књигама и промотивним материјалима. Током обиласка, амбасадор је на штанду разговарао са руским професорима универзитета, преводиоцима, члановима српске делегације и српским студентима у Москви који су посетили штанд.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Одржан програм посвећен Андрићу на Сајму књига у Москви. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja