Фестивал сликовница „Чигра”

Фестивал сликовница „Чигра”, јединствена манифестација овакве врсте у Србији, одржан је од 2. до 4. октобра у организацији Народне библиотека Пожега. Фестивал је покренут на иницијативу директора ове установе, Даниеле Скоковић. Богат и разноврстан програм Фестивала реализован је на више пунктова широм Пожеге. 

Гости Фестивала били су писци, илустратори, издавачи, библиотекари, васпитачи,  педагози, који су се дружили са децом у вртићима и школама и том приликом реализовали бројне интересантне радионице и програме. У оквиру Фестивала у Градској галерији Пожега отворена је изложба „Стилске игре” илустратора Душана Павлића, а у Галерији Клуба младих изложба „Цветомисли и књигоцрт”, илустраторке Маје Веселиновић, овогодишње добитнице награде „Невен”.

Другог дана Фестивала организован је Округли сто на којем је разматрана тема проблемских сликовница. Размењена су искуства, са различитих аспеката сагледаван је положај сликовница у дечјој књижевности, могућности унапређења издавачке продукције, заступљеност и разноврсност проблемских тема у сликовницама и начини њиховог коришћења како би се унапредио дечји развој.  Виолета Ђорђевић и Јасна Бркић из Библиотеке града Београда представиле су искуства и начине примене проблемских сликовница у раду са децом. Такође, у ПУ „Олга Јовичић Рита” одржале су радионице приповедања прича применом storytelling технике.

Целокупан програм Фестивала налази се на  https://lonacslikovnica.files.wordpress.com/2017/09/c48digra-2017-program-b.pdf

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Фестивал сликовница „Чигра”. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja