БГБ реализује програмски наступ Србије на Сајму књига у Франкфурту

 

У организацији Министарства културе и информисања, Србија учествује на Сајму књига у Франкфурту који се одржава од 11. до 15. октобра.

Представљање Републике Србије инспирисано је јубилејима – 250 година од рођења Филипа Вишњића и 125 година од рођења Иве Андрића. Тим поводом биће одржан разговор на тему „Колико су дела класика данас жива; да ли савремени писци препознају њихов утицај у сопственом стваралаштву?“ у којем ће учествовати песник Војислав Карановић и писац Угљеша Шајтинац.

Посебна пажња биће посвећена књижевности за децу, па ће на панелу „Роман за децу у савременој српској књижевности“ говорити Јасминка Петровић и Угљеша Шајтинац.

У сарадњи са издавачком кућом Агора и преводилачком мрежом Традуки организује се дискусија „Документ и имагинација у савременој српској прози“ поводом романа Владимира Пиштала „Тесла, портрет међу маскама” и „Сунце овог дана. Писмо Андрићу” у којој ће учествовати аутор и писац Ненад Шапоња.

На штанду Републике Србије биће изложене књиге српских писаца преведене на немачки језик, избор из савремене књижевне и теоријске продукције, нови томови сабраних дела српских класика и значајне монографије из културе и уметности.

За Сајам књига у Франкфурту припремљене су двојезичне публикације – каталог „Србија чита/Читај Србију“ у ком се за превођење препоручују књиге свих жанрова које су у последње две године добиле најугледније награде, електронски адресар  издавача, промотивни видео и програмска брошура „Дијалози“.

Програмско представљање српске књижевности и издаваштва реализује Библиотека града Београда, а техничку подршку пружа Привредна комора Србије.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - БГБ реализује програмски наступ Србије на Сајму књига у Франкфурту. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja