Изложба слика из циклуса “Дуге шетње” Весне Марковић у Галерији Атријум

У четвртак, 12. октобра 2017. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена  је изложба слика из циклуса “Дуге шетње” ауторке Весне Марковић.На сликама из овог циклуса асоцијативне апстракције, посвећене и у славу посматрања природе и њених годишњих циклуса, реалност је сведена на симболику префињених колористичких међуодноса и тонских варијација црвене, плаве, жуте, смеђе и ружичасте боје. 

Поставку изложбе чине слике које су настале последње три године, рађене комбинованом техником акрилне боје и пигмента на платнима галеријских формата и препарираним картонима. Апстракција, асоцијативне форме и ритам потеза представљају њен аутентичан ликовни рукопис изражавања.

Весна Марковић је дипломирала и магистрирала на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Стојана Ћелића. Члан је УЛУС-а од 1980. године. Излагала је на 33 самосталне изложбе  и групно на преко 300 важнијих ликовних манифестација у земљи и у иностранству. Добитник је бројних награда и признања.

Изложбу је отворио Радоман Кањевац, песник и новинар.

Изложба је отворена до 27. октобра 2017. године.   

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба слика из циклуса “Дуге шетње” Весне Марковић у Галерији Атријум. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja