Изложба “Петар Пеца Поповић: Заустављеност – Рок меморабилије” у Галерији Атријум и “Заустављеност” – вече Пеце Поповића у Одељењу уметности

У четвртак, 2. новембра 2017. године у Галерији Атријум отворена је изложба “Петар Пеца Поповић: Заустављеност – Рок меморабилије”, а у Одељењу уметности одржан је програм “Заустављеност” – вече Пеце Поповића.

Изложба представља педесет година разматрања о рокенролу Пеце Поповића, хроничара збивања у свету рокенрол стваралаштва, сведока и тумача многих догађаја из те сфере код нас и у свету. Изложба је документарног карактера и садржи артефакта из личне архиве Пеце Поповића.

Петар Пеца Поповић, новинар, рок критичар, публициста и колумниста “Блица”, аутор је књиге “Рокописи”, са Михајлом Пантићем коаутор књиге “Бити рокенрол”; аутор је бројних прича и есеја у култним рок часописима “Џубокс” и “Рок”, на првом музичком радију 101 – програма Радио Београда и на првој алтернативној телевизији ОК канала, овогодишњи је добитник награде Фондације “Тања Петровић”  за изузетан допринос афирмисању културе и уметности у медијима.

У Галерији Атријум присутнима се обратила Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда. Изложбу је отворио Михајло Пантић, писац и универзитетски професор.

Изложба је отворена до 13. новембра 2017. године.

Осим ове поставке приређен је програм у Одељењу уметности у коме су са Пецом Поповићем учествовали Дејан Цукић, Владимир Пиштало, Михајло Пантић, Ненад Златановић, Милан Плећаш и  бенд “Време чуда”.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба “Петар Пеца Поповић: Заустављеност – Рок меморабилије” у Галерији Атријум и “Заустављеност” – вече Пеце Поповића у Одељењу уметности. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja