Изложба цртежа Селмана Тртовца у Галерији Атријум

У уторак, 14. новембра 2017. у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је изложба цртежа Селмана Тртовца. Поставку изложбе чини избор најновијих радова аутора којима наставља своја ранија истраживања у области савременог цртежа.  Импресије аутора транспоноване су кроз асоцијативни и апстрактни приступ гестуалним, кратким и динамичним потезима.

Представља се серијом радова различитог формата, прожетих апстрактним детаљима и рефлексијама, на којима је линија изражајно средство којим ствара цртеж разноврсних ритмова и записа, као посебан визуелни утисак аутентичног рукописа и новог приступа у овој ликовној дисциплини.

Селман Тртовац је студирао сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду од 1990. до 1993. У вајарску класу професора  Клауса Ринкеа на Уметничкој академији у Диселдорфу прешао је 1993. године, где је 1997. године проглашен за мајстора. Члан ИКГ (Интернационални уметнички гремијум) је постао 2003. године. Покретач је Уметничког центра Универзитетске библиотеке “Светозар Марковић”, где је од 2008. до 2012. године уређивао ликовни програм. Идејни је творац и суоснивач Независне уметничке асоцијације Трећи Београд, касније и Perpetuummobile.Докторирао је 2012. године на Одсеку за скулптуру Факултета ликовних уметности у Београду. Излагао је на многобројним изложбама у земљи и иностранству, а радови му се налазе у многим приватним и јавним колекцијама.

Изложбу је отворила  Сања Којић Младенов, кустоскиња Музеја савремене уметности Војводине.

Изложба је отворена до 5. децембра 2017. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба цртежа Селмана Тртовца у Галерији Атријум. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja