Изложба цртежа Јоване Живчић Радовановић у Галерији Атријум

У понедељак, 11.  децембра 2017. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је изложба цртежа под на зивом “Додирујем, значи - постојим”  Јоване  Живчић Радовановић.

Радови којима се представља су из циклуса Тело и плот-Шаке, настали на докторским студијама Факултета ликовних уметности у Београду. Представљају исте-сличне кадрове мушке и женске шаке. Сачињавају их слике и цртежи, а овом приликом уметница је представила цртеже, који у паровима чине једну интегрисану целину.

Бави се проучавањем мушког и женског тела односно делова тела. Истражује  природан однос између два пола, истиче кључне сличности-разлике и на веома суптилан начин их представља посматрачу. У средишту слике налази се проблем чулности, додира и љубавне блискости.

Завршила је Факултет ликовних уметности (ФЛУ) у Београду 2012. године у класи проф. Анђелке Бојовић. Тренутно је на докторским студијама на ФЛУ код истог професора. Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС) од 2013.године. Статус самосталног уметника има од 2014. године. Излагала је на неколико самосталних и учествовала је на преко 30 групних изложби у земљи и иностранству.Добитник ја награда Факултета ликовних уметности за сликарство ,,Риста и Бета Вукановић, сликари”иза цртеж ,,Стеван  Кнежевић”  2012. године.

Изложбу је отворила Анђелка Бојовић, професор Факултета ликовних уметности у Београду.

Изложба је отворена до 28. децембра 2017. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба цртежа Јоване Живчић Радовановић у Галерији Атријум. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja