Отворен огранак Библиотеке града Београда у насељу Степа Степановић

У петак 22. децембра 2017. године, у насељу Степа Степановић, отворен je огранак Библиотеке „Доситеј Oбрадовић” на Вождовцу – Библиотека „Милорад Панић Суреп”.

Библиотека „Милорад Панић Суреп“ на Вождовцу једна је од најстаријих јавних библиотека у Београду. Налазила се на адреси Устаничка бр. 66, а добила је назив по истакнутом  културном раднику, човеку који је обележио културни живот престонице залажући се за изградњу Музеја савремене уметности, Музеја револуције, као и нове зграде Народне библиотеке Србије, чији је, пред крај живота, био и управник.

Због лоших комуналних услова, пре две године Библиотека је престала са радом на претходној адреси. Почетком ове године, Библиотека града Београда добија на коришћење простор у насељу Степа Степановић, у Улици генерала Љубомира Милићевића 3 (68 квадратних метара), те је одлучено да се у овај простор пресели фонд Библиотеке „Милорад Панић Суреп“.

Библиотечки простор је модерно опремљен новим намештајем, интернет читаоницом, као и фондом од око 13.000 јединица књижног фонда намењеног како одраслима, тако и дечјој популацији.

На свечаном отварању Библиотеке, присутнима су се обратили Александра Вићентијевић, начелница Одељења Библиотеке Савски венац и Вождовац, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда и Милан Лазовић, подсекретар за културу града Београда.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Отворен огранак Библиотеке града Београда у насељу Степа Степановић. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja