Успешно окончане припреме за Прву српску мисију на Марс

У суботу, 23. децембра, успешно је окончан први циклус радионица LEGO програмирања „Прва српска мисија на Марс“. Радионице су реализоване у оквиру пројекта Библиотеке града БеоградаТехнотека. Намењене су деци старијег основношколског узраста, а обука је организована у периоду од марта до децембра 2017. године у Дечјем одељењу Библиотеке града Београда и Америчком кутку.

На завршној свечаности полазници радионица демонстрирали су стечена знања, додељене су дипломе и јединствени беџеви са логом „Прва српска мисија на Марс“.

Уз помоћ тима младих асистената, обуку програмирања LEGO Education Mindstorms EV3робота водио је Ален Пиљак,  председник удружења ЕдуЛаб, организације којасе бави едукацијом ученика и едукатора у коришћењу LEGO Education дидактичких средстава.

У креативном простору библиотеке, деца заинтересована за програмирање, рад на рачунарима и бављење техником и науком, у неформалној, опуштеној атмосфери, имала су прилику да размењују знања и идеје, да се опробају у програмирању робота, открију у бројним енциклопедијама занимљивости о Марсу и „посете“ га уз помоћ виртуелнихнаочараSamsung GEAR VR. 

Нови циклус радионица почиње у јануару 2018. године и реализоваће се у Америчком кутку.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Успешно окончане припреме за Прву српску мисију на Марс. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja