Хаос у Сопоту!

               После библиотеке у Барајеву, Тин Библио Тим је у четвртак, 8. новембра, освојио је и сопотску библиотеку „Милован Видаковић“. Незапамћено интересовање за нашу акцију подсетило је на срећне дане када су биоскопи били пуни, а тинејџери који би остали без карте уживали у дружењу испред сале.              

 

 

Због тога је у Сопоту наша акција морала да буде подељена у две велике групе. Промотер читаве акције, наш познати фудбалски стручњак, Драган Хреља, био је пријатно изненађен великим бројем младих који су га познавали са спортских терена. Одушевљени присуством Хреље, сада су, уз царство књига и нових технологија, младости, лепоте и доброг расположења, тинеџери добили и прави фудбал!

Старија група је са великим интересовањем откривала и пратила тајну везу између књиге, спорта и електронских игрица. У неравноправном такмичењу, после занимљивог сказања „Здраво да сте!“ и библиотекарске радионице „Помоћ пријатеља“, победиле су тинејџерке! Ипак су, уз мало договора у позитивном амбијенту библиотеке, врло брзо нашле заједнички језик са тинејџерима.          

             У млађој категорији и неизвесној завршници спровођења наше акције у Сопоту, остварена је једна невероватна победа – тинејџери у Сопоту су једини знали зашто се тинејџери баш тако зову!

             Победници  практичног дела  Nintendo - тениса на  овом општинском такмичењу су Александар Илић (Машинска школа „Космај“), Маријана Данчетовић и Катарина Блажић (Економско-трговинска школа). Они су се тако пласирали на финални турнир који ће бити  одржан у  Зони младих, специјално креираном простору за младе у библиотеци „Ђорђе Јовановић”, Стари град.           

             Тин Библио Тим наставља да осваја Београд. Очекују нас дружења, такмичења и радионице у Младеновцу, Новом Београду и Старом граду. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Хаос у Сопоту!. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja