Алфосно Круз и Јудита Берг гостовали у библиотекама на Звездари

Познати писци, Алфонсо Круз и Јудита Берг, гостовали су у две библиотеке на Звездари.

У Огранку „Бранко Миљковић“, португалски писац Алфонсо Круз, који је за роман Књиге које су прогутале мог оца добио престижну књижевну награду „Марија Роса Коласо“., разговарао јео свом делу и писању уопште са ученицима Шесте и Седме београдске гимназије и Фармацеутско-физиотерапеутске школе.

 

 

 У Библиотеци„Мома Димић”  гостовала је мађарска ауторка Јудита Берг, чију је  књигу Румини  објавио Креативни центар уочи отварања овогодишњег Сајма књига на коме је Мађарска била земља, почасни гост. Јудита Берг  разговарала је са ученицима четртог разреда основних школа „Деспот Стефан Лазаревић”и „Павле Савић”. Основци су показали велику радозналост како за радњу новообјављене књиге Румини, тако и за саму ауторку, којој су поставили мноштво питања, на уживање свих онихкоји суимали задовољство да овом догађају присуствују.

Алфонсо Круз рођен је 1971. године у граду Фигеира де Фоз у Португалији. Завршио је високе уметничке школе у Лисабону и Мадеири. Аутор је неколико књига, међу којима се посебно истиче роман Књиге које су прогутале мог оца за који је 2009. године добио престижну књижевну награду „Марија Роса Коласо“. Бави се анимацијом и илустровањем дечјих књига. Живи на селу и отац је двоје деце.

Јудита Берг (1974)написла једосад 26 књига за децу. Тиком студирања водила је драмску секцију и написла три дрме за децу, које су успешно извођене. Радила је као новинар, а 2005. године написала је први роман и од тада се искључиво бави писањем. Пише књиге за предшколце, али и узбудљиве авантуристичке романе за основце. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Алфосно Круз и Јудита Берг гостовали у библиотекама на Звездари. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja