БИБЛИОНЕТ 2018

XII Стручно-научни скуп БИБЛИОНЕТ одржан је ове године у Библиотеци Матице српске у Новом Саду, од 7. до 9. jуна. Тема скупа, Рукописна и стара штампана књига окупила је, поред уважених гостију из Русије, Мађарске и Републике српске и колеге из библиотека Србије који су презентовали двадесетчетири стручна рада, обухвативши широко поље проучавања и чувања културне баштине од изузетног значаја у библиотечким условима.

Библиотека града Београда је активно учествовала у организацији овогодишњег БИБЛИОНЕТА кроз рад Организационог и Програмског одбора. На скупу је представљен рад Љубице Ћоровић: Стара штампана књига у Библиотеци града Београда (XVIXVIII век):прикупљање, чување и физичка заштита, као и монографија Драгоцености Библиотеке града Београда.

Поменути смо као трећа библиотека у Србији по броју наслова унетих у Електронски регистар старе и ретке библиотечке грађе, одмах после Народне библиотеке Србије и Библиотеке Матице српске (излагање колегинице Александре Драпшин из БМС), док је посебно интересовање изазвало наше искуство чувања претходно конзервиране старе и ретке библиотечке грађе у специјалној, херметичкој комори модуларног типа којаподразумева конторлисане услове температуре и релативне влажности.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - БИБЛИОНЕТ 2018. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja