Библиотека града Београда на 84. конгресу ИФЛЕ

Библиотека града Београда учествовала је на 84. генералној ИФЛА конференцији која је ове године одржана у Малезији у Куала Лумпуру од 24. до 30. августа 2018. године. Тема овогодишњег међународног конгреса је била "Промени Библиотеку, Промени Друштво". Конгресу је присуствовало преко 3 500 учесника из више од 110 земаља.

 

Библиотеку града Београда на овогодишњем конгресу је представљао Бојан Кундачина.

Одржано је преко 250 презентација и дискусија, са 600 говорника и  изложено је преко 120 постера. У циљу да конгрес приближе и свима заинтересованима, и ове године, стримовано је девет презентација и дискусија којима је могло да се приступи бесплатно преко Ифлиног вебсајта, јутјуба и фејсбука.

На конгресу је, у оквиру ИФЛА Глобалне визије, објављен и извештај о првој фази рада и предузет је следећи корак, да у оквиру Ифлиног вебсајта (https://ideas.ifla.org/) сви библиотекари могу да узму учешће са својим идејама и учествују у креирању правца у ком библиотеке у будућности треба да крену.

Одлучено је и да ће се ИФЛА 2020. године одржати у Оклaнду на Новом Зеланду.

Следећи, 85. конгрес ИФЛЕ ће се одржати у Атини од 24. до 30. августа 2019. године.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда на 84. конгресу ИФЛЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja