Библиотека града Београда партнер на још једном великом европском пројекту

Библиотека града Београда партнер је на још једном великом европском пројекту, под називом Di-XL (Dissemination exploration libraries). Пројекат, чије је главна тема доживотно учење, финансира се од стране Европске уније, у оквиру Life Long Learning Programme. Вредност пројекта је 50.000 evra. Пројекат је званично почео 1. новембра и трајаће две године.

 

 

Партнери на пројекту су: НационалнабиблиотекаЛетоније, Центар за едукацијуBaltic Bright, грчка ИКТ компанија Action Synergy, чешка НВОSedukon, литванска НВОSocial Innovation Fund, Национална техничка библиотека Чешке и Библиотека града Београда.

У фокусу пројекта Di-XL је доживотно учење као концепт који чини део стратегије ЕУ „Европа 2020“. Главни циљ пројектаје развој ефикасног и одрживог модела дисеминације и употребе знања насталих као део курсева доживотног учења. Специфични циљеви пројекта су: идентификација баријера у сарадњи између институција доживотног учења и библиотека, ово се нарочито односи на дисеминацију и употребу знања; предлог одрживог модела сарадње између библиотека и организација доживотног учења; тестирање овог модела у 5 земаља; унапређење знања и вештина библиотекара за дисеминацију и употребу знања насталих као део курсева доживотног учења; дисеминција предложеног модела широм Европе.

Почетни дводневни састанак, на којем су присуствовали представници свих партнера, одржан је 22. и 23. новембра 2012. године у Атини. Библиотеку града Београда су представљали Јасмина Нинков, директор и Предраг Ђукић, помоћник директора. После међусобног представљања свих партнера, на састанку је утврђен план реализације пројекта и одређени су датуми и динамика предстојећих полугодишњих састанака. Такође, детаљно се разговарало о сваком од постојећих осам радних пакета. Радним пакетом пет руководи БГБ.

Домаћин наредног састанка управљања пројектом биће Библиотека града Београда 16. и 17. маја 2013. године.

Ово је први пут да Библиотека града Београда као партнер учествује у једном међународном пројекту из области доживотног учења.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда партнер на још једном великом европском пројекту. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja