Библиотека града Београда на Првом форуму уније библиотека Кине и источноевропских и централноевропских земаља

Директорка Библиотеке града Београда, Јасмина Нинков, представила је Библиотеку града Београда на Првом форуму челника уније библиотека Кине и источноевропских и централноевропских земаља, одржаном у периоду од 19. до 22. октобра 2018. године, у кинеском граду Хангџоу.

Форум је програм који је покренуло Министарство за културу Народне Републике Кине у Септембру 2017. године и део је Хангџоу декларације о културној сарадњи између Кине и централно и источноевропских земаља за 2018. и 2019. годину. Декларацију је овом приликом потписало 16 земаља, међу којима и Србија.  Ова културна сарадња има за циљ напредовање и јачање већ традиционално успостављене везе између Кине и овог дела Европе, као и унапређивање и промовисање библиотечке делатности кроз техничку и културну сарадњу интернационалне заједнице библиотека.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда на Првом форуму уније библиотека Кине и источноевропских и централноевропских земаља. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja