Одржан научни скуп 21. Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића

Научни скуп „21. Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића“, одржанје9. новембра 2018. године у Културном центру Инђија. Циљ овог научно-стручног скупа који се бави теоријским и практичним аспектима библиографије, јесте да стручним круговима и широј јавности истакне суштину и значај библиофије као извора информација и претпоставке бављења било којом научном дисциплином, те да апострофира место, улогу и важност тог рада са историјског и националног аспекта.

Рад и излагање учесника на 21. Сусретима библиографа су били подељени у неколико сегмената и сесија. У прво делу је додељена награда „Душан Панковић“ за изузетан допринос развоју библиографије, као и образложење предлагача Љубице Ћоровић из Библиотеке града Београда за награду: Гордана Ђилас, добитник Награде "Душан Панковић". А другом радном делу је учествовало 38 библиотекара из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Представник Библиотеке града Београда је била Оливера Настић са радом "Библиографија архитекте Николе Добровића".

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Одржан научни скуп 21. Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja