РЕМИНИСЦЕНЦИЈЕ МИРЈАНЕ ТОМАШЕВИЋ

У уторак, 20.новембра у галерији Атријум отворена је изложба графика Мирјане Томашевиц, под називом "Реминисценције". По речима историчарке уметности Наталије Церовић која је отворила изложбу, на изложеним графичким листовима  уочавају се два паралелна тока , истраживање могућности комбиновања различитих графичких техника и освајање новог визуелног и поетског простора.
Графике из циклуса "Реминисценције" медитације су о неухватљивости сећања и флуидности границе између садашњости и прошлости, субјективног и објективног времена и личног и општег. Мирјана Томашевић прати актуелна кретања у области графике и истражује начине да представи суштину овог виталног медија кроз различите креативне поступке - закључује Наталија.
Биографија
Мирјана Томашевић је дипломирала и магистрирала на Факултету примењених уметности у Београду, код ментора Божидара Џмерковића. Члан је УЛУС-а. Приредила је 12 самосталних изложби и две ауторске. Учествовала је на преко 250 колективних изложби у земљи и иностранству. За уметнички рад више пута је награђивана. Бави се класичним  техникама оригиналне графике. На Факултету примењених уметности ради као ванредни професор за предмет Графика на одсеку  Примењена графика.
Изложба је отворена до 6. децембра.
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - РЕМИНИСЦЕНЦИЈЕ МИРЈАНЕ ТОМАШЕВИЋ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja