БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА – ПОЧЕТНИ ТЕРМИНАЛ КАРАВАНА КУЛТУРЕ ГОВОРА

У петак, 8. фебруара, у Римској дворани одржана је конференција за новинаре на којој је представљен пројекат  Караван културе говора. 
Присутнима су се обратили Владан Вукосављевић, министар културе и информисања Републике Србије, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Арно Гујон, хуманитарац и Слободан Роксандић, представник Удружења "Изражајност".

Караван културе говора реализоваће чланови Удружења"Изражајност" из Београда. За почетак ће гостовати у Београду, у Библиотеци града Београда (8. и 9. фебруара), у Новом Саду (13. и 14. фебруара) и Крагујевцу (21. и 22. фебруара). Програмски концепт Каравана културе говора обухвата обуку и радионице о изражавању намењену, пре свега, младима.
Караван културе говора, заправо, представља наставак акције "Негујмо српски језик" која се бави неговањем српског језика, писма, опште језичке културе и писмености, која је први пут организована у априлу 2015. на нивоу града Београда, уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета и Библиотеке града Београда. Формирањем Посебног одбора у октобру 2016. проширена је на републички ниво, уз учешће Министарства просвете и РТС-а.

Поводом почетка пројекта „Караван културе“, у Библиотеци града Београда, одржана је и стручна трибина на тему културе говора, отворена за ширу публику. На трибини су на ову тему говорили проф. Радован Кнежевић, Арно Гујон, хуманитарац и Слободан Роксандић, глумац и комуниколог.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА – ПОЧЕТНИ ТЕРМИНАЛ КАРАВАНА КУЛТУРЕ ГОВОРА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja