Гостовање изложбе Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовић” у Белој Цркви

У понедељак, 25. фебруара 2019. године у  Народној библиотеци у Белој Цркви свечано је отворена изложбa Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒Душан Радовић”.  Изложбу је отворила директор Библиотеке града Београда Јасмина Нинков и директор Народне библиотеке и музеја у Белој Цркви Радован Марковић. Отварању изложбе присуствовала је и помоћник директора Библиотеке града Београда Милијана Јокић. Ауторке изложбе, Владислава Сара Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић, подсетиле су белоцркванску публику  на богат стваралачки опус писца кога називају „Змајем после Змаја” и на његов изузетан допринос српској култури. 

Присутни гости показали су изразито интересовање за изложбу  којапрати и осветљава траг који је Душко Радовић оставио радећи као новинар, писац, радио и телевизијски уредник и афористичар. Публика је била у прилици да чује музику и одабране афоризме из чувене емисије „Београде, добро јутро” која се емитовала на радио-таласима Првог програма Студија Б, као и песму Бисере Велетанлић Мило моје, чије стихове је, такође, написао Душко Радовић.  

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Гостовање изложбе Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовић” у Белој Цркви. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja