Представљене књиге које могу спречити понављање историјских страхота

У понедељак, 17. децембра 2012. године, у Римској дворани је представљен диптих о холокаусту. Наиме, реч је о два наслова који међу својим корицама садрже радове угледних светских стручњака који се баве темом холокауста: „Приручник за учење о холокаусту“ и „Подсећање на злочине – расправа о геноциду и убиству народа“.

 

 

            Овом важном културном догађају присуствовао је заменик израелског амбасадора у Србији, господин Ејал Наор и у уводном обраћању изразио велико задовољство што присуствује разговору поводом књига које се баве важном историјском темом, а које представљају неопходан „алат“ у приближавању овог историјског периода ученицима основних и средњих школа.

             О књизи су говорили Александар Нећак, почасни председник Савеза јеврејских општина Србије, професор др Милан Ристовић и Душан Вујичић, уредник Издавачке куће „Платонеум“ из Новог Сада.

             Сви учесници су нагласили важност ових публикација назвавши их неопходним инструментом у учењу историје, књижевности, социологије и грађанског васпитања у школи. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Представљене књиге које могу спречити понављање историјских страхота . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja