РАДИОНИЦА „ДАНИ ЗА СЕЋАЊЕ“ НА ВРАЧАРУ

Радионица „Дани за сећање“ одржана је 14. и 15. децембра 2012. године у простору Библиотеке „Петар Кочић“ и Дечјег одељења „Растко“. Она је део пројекта „Недеља за сећање“ који реализујеKULTURKLAMMER-центар за културне интеракције у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Врачар, Библиотеком „Петар Кочић“ и Удружењем пензионера Врачара, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и општине Врачар.

 

 

У фокусу пројекта је био Врачар, као једна од градских општина која је, упркос неминовним променама, успела да сачува својствене форме живота у заједници и просторно-архитектонске целине и квартове који одишу специфичном атмосфером, којој у великој мери доприносе сећења становника. Пројекат је подразумевао рад са локалном заједницом Врачара, уз заједничко учешће младих и старијих суграђана.  Током радионице учесници су анализирали у којој мери усмене историје и сећања њених становника доприносе очувању особености једне урбане средине коју карактерише специфичан градски пејзаж, атмосфера и култура живљења. Ово је био покушај да се од заборава отргне специфична атмосфера врачарских квартова, али и да се подстакне повезивање генерација и заједничко деловање грађана у обликовању и развоју свог окружења.

 

 

 

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - РАДИОНИЦА „ДАНИ ЗА СЕЋАЊЕ“ НА ВРАЧАРУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja