Представљена књига 13 И ПО ПРИЧА у Библиотеци града Београда

У уторак, 18. децембра, у Римској дворани Библиотеке града Београда представљена је књига 13 И ПО ПРИЧА. Књига 13 И ПО ПРИЧА настала је као један од резултата пројекта „Мултимедијалне радионице за писање детективских романа“. Пројекат друштва Лицеј одржавао се током 2011. године у београдским основним школама и, уз сарадњу Библиотеке града Београда и подршку Секретаријата за образовање града Београда, у библиотеци „Петар Кочић“.

 

 

Писци прича које се налазе у књизи јесу ђаци основних и средњих школа са територије општине Врачар. У тренутку стварања прича најмлађи аутор имао је девет, а најстарији  шеснаест година. На представљању књиге, као и на конференцији за новинаре, говорили су Драгана Божиновић, председник друштва Лицеј, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Петар Арбутина – извршни директор Гласниковог Издаваштва – Редакције књига и часописа, као и аутори прича у књизи: Мома Алексов, Вера Бајић, Јован Стефановић, Душан Јаковљевић, Дуња Станковић, Емилија Јеремић, Софија Милосављевић, Тина Томановић, Ана Боухада, Антоније Јеремић, Огњен Вујичић, Реља Петровић и Василије Матијашевић.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Представљена књига 13 И ПО ПРИЧА у Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja