Гостовање изложбе Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒Душан Радовић” у Будимпешти

У уторак, 2. априла 2019. године у Будимпешти отварена је изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовићˮ у Културном и документационом центру Срба у Мађарској. Повод за гостовање изложбе био је обележавање 2. априла, Међународног дана књиге за децу. Изложбуje отворио директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској  Милан Грујић и ауторке изложбе Владислава Сара Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић. 

Изложба је отворена у присуству великог броја званица из српске дијаспоре и поштоваоца српске културе у Мађарској, те ученика из српске школе „Никола Теслаˮ из Будимпеште. Током свечаног отварања, али и кроз дводневна вођена разгледања изложбе, публика у Будимпешти имала је прилику да се упозна са животом и стваралаштвом Душана Радовића и са његовим изузетним доприносом српкој култури. Током месеца априла прилику да погледа изложбу имаће и публика у Сегедину и Батањи.

Гостовање изложбе Библиотеке града Београда „Био једном један лаф‒Душан Радовићˮ у Будимпешти изазвала је велико интересовање медија, те су о самој изложби, али и о ангажовању Библиотеке града Београда на пољу популарисања српских писаца кроз документационе изложбе снимљени прилози за  Мађарску телевизијску емисију на српском језику, Емисију на српском језику Радио Печуја, Интернет телевизију „Варошˮ и Српске недељне новине.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Гостовање изложбе Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒Душан Радовић” у Будимпешти. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja