Библиотека града Београда на Данима ICARUS-а у Пули

Библиотекари Библиотеке града Београда Зоран Здравковић и Миланка Бабић учествовали су на међународном стручном скупу Contemporary Archives: Digital Challenges & Collaborative Networks у организацији Међународног центра за архивска истраживања (ICARUS) у Пули, 27-29.3.2019. године.   

На скупу је представљена делатност ICARUS конзорцијума и чланица кроз разноврсне активности на плану дигитализације и заштите писане културне баштине у оквиру текућих пројеката у Европи, укључујући CREACH, Digital Treasures, Store the Future, бројне међународне дигиталне платформе културне баштине, Конзорцијум European Time Machine као и различите културне мреже.

На конференцији наши библиотекари представили су рад Дигитализација, заштита и презентација писане културне баштине у оквиру пројеката и програма Библиотеке града Београда. У раду је приказан утицај  дигитализације у новом технолошком добу на библиотеке, музеје, архиве и друге баштинске институције које чувају културну баштину уз акценат на активности, пројектима и програмима  Библиотеке Града у процесима дигитализације и очувања културне баштине посебних фондова (Завичајно одељење и Периодика), од набавке опреме до формирања дигиталних колекција у оквиру dLibra платформе, са освртом на пројекте рестаурације и конзервације грађе.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда на Данима ICARUS-а у Пули. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja