ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Поводом Светског дана књига и ауторских права, Библиотека града Београда је у уторак, 23. априла, припремила низ активности: изложбу у излозима библиотеке и у Позајмном одељењу - „50 пишем, 202 памтим” поводом 50 година од оснивања Радија 202.

Изложба представља фото-историјат ове чувене радио станице и организована у оквиру Београдског месеца фотографије и траје до 30. априла.

Свечано је отворена изложба у Позајмном одељењу - „Књиге о деци и за децу - стара и ретка српска издања за децу од 1889-1944”.

Аутор изложбе и текста каталога је Срђан В. Стојанчев, новинар и члан Српског библиофилског друштва.Изложба траје до 23. маја.

Највеће интересовање посетилаца Библиотеке града Београда привукла је  акција „Попустом до учлањења, квизом до награде”, која је трајала од 12 до 13 сати. Квиз је водила Јелена Ђорђевић Поповић, новинарка РТС-а.

Најуспешнијим учесницима квиза, подељене су вредне награде:

књиге - издања Библиотеке града Београда, биоскопске карте за филм „Писма из Венеције“, као и бесплатни онлајн курс енглеског језика и курс обраде текста који је нашим члановима поклонила BusinessAcademy (LINK групација).

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja