Далеки исток у Библиотеци града Београда

Библиотека града Београда је у петак, 28. децембра 2012. године, у сарадњи саДруштвом српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“,  организовала  предавањеЈованаЧавошког, истраживача-сарадникаИнститута за новију историју Србије и докторантаУниверзитета у Пекингу.

 

 

Госте су поздравили Њ. Е. Семуел Самсон, амбасадор Републике Индонезије у Србији,  Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда и Александар Раковић, председник Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“.

Директорка Библиотеке града Београда је нагласила важно место и значај које међународни  културни догађаји имају у програмској схеми Библиотеке.

Предавању су присуствовали Њ. Е. Абделкадер Месдуа, амбасадорАлжираи Њ. Е. Зав Тун Дов, амбасадор Уније Мјанмар,  високи представници амбасаде Народне Републике Кине, као и чланови Друштва пријатељства „Нусантаре“ и Друштва српско-кинеског пријатељства.

Предавање је представљало резултат вишегодишњих ауторових истраживања у светским архивима (Србија, НР Кина, Индија, Русија, Сједињене Америчке Државе) о успону глобалне несврстаности и специјалним односима које је Индонезија неговала са Југославијом и НР Кином током 1950-их и 1960-их година, као одразу две доминантне струје у међународном деловању индонежанског председника Ахмеда Сукарна.

Предавањем Јована Чавошког започео је циклус бројних активности које ће се током следеће године реализовати у Библиотеци града Београда  у сарадњи са «Нусантаром»,  тако да ће посетиоци програма имати прилике да се ближе упознају са културом ове далеке азијске земље.

.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Далеки исток у Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja