Дани Милована Видаковића 2019.

Ове године је, по двадесет четврти пут одржана манифестација „Дани Милована Видаковића'” у организацији Библиотеке града Београда, одељења Библиотеке „Милован Видаковић”, ГО Сопот и Црквене општине Неменикуће

У недељу, 7. јула 2019, под липама манастира Тресије одржан је програм којим је почело обележавање Дана Милована Видаковића. Након поздравне речи председника ГО Сопот Живорада Милосављевића, представљена је издавачка делатност Библиотеке града Београда и општина Сопот и Младеновац.

У богатом културно-уметничком делу програма учестовали су глумци Биљана Ђуровић и Александар Лазић, у музичком делу програма наступале су солисткиње  Катарина Гојковић и Марија Вучковић са пратњом. Почела је са радом и Ликовна колонија „Тресије - Неменикуће”, чији су радови изложени на великој петровданској изложби.

 

У петак, 12. јула 2019,  у порти Неменикућке цркве, одржана је традиционална петровданска манифестација. Након поздравне речи протојереја Новака Илића и

Живорада Милосављевића, председника  ГО Сопот, и након беседе Драгана Станића, председника Матице српске, уследио је богат програм у којем су учествовали глумци Биљана Ђуровић и Лепомир Ивковић, Марија и Марина Гобовић (етно музика) и КУД „Космај” Сопот.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Дани Милована Видаковића 2019.. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja