Сателит конференција ИФЛА 2019 ‒ Секције за рад са децом и младима

Сателит конференција ИФЛА 2019 ‒Секције за рад са децом и младима ове године одржана је у Београду, 21. и 22. августа, као једна у низу конференција које су пратиле 85. ИФЛА конференцију, која се ове године одржава  у Атини, 24‒30. августа.  Организацију Конференције ИФЛА 2019 ‒Секције за рад са децом и младима подржала је Библиотека града Београда.

 Библиотекари из више европских земаља,  региона и Србије имали су прилику да у Дечјем одељењу Библиотеке града Београда „Чика Јова Змајˮ, у среду, 21. августа, учествују у уводној  радионициPlayful Learning in the Children’s Library. На радионици су представљене активности дечјих одељења Библиотеке града Београда, осветљени су најважнији сегменти рада са децом и младима и приказани примери добре праксе. Учесници су се у динамичној атмосфери,  на интерактиван начин, путем  радионичарских  задатака, упознали са појединим моделима рада који се примењују у раду са децом различитих узраста. Радионица је била и сјајна прилика за размену искустава, знања и истраживања из области библиотекарства за децу и младе, те јасније сагледавање библиотечких услуга потребних за најмлађу, али и најзахтевнију корисничку групу.  

Наставак Конференције уследио је 22. августа у Народној библиотеци Србије. Осим богатог конференцијског програма, другог конференцијског дана учесници су   погледали изложбу „Library, Space of Childhood Joyˮ, на којој су у виду постер презентација представљени  најбољи  програми за децу и младе који се изводе у библиотекама широм Србије.

 Више детаља о конференцијском програму може се наћи на линку https://ifla2019cya.wordpress.com/programme/

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Сателит конференција ИФЛА 2019 ‒ Секције за рад са децом и младима . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja