КОНКУРС ЗА ДЕЧЈУ КАРИКАТУРУ - МАЛИ ПЈЕР

У Библиотеци "Бранко Миљковић", 12. фебруара у 12 часова, отворена је изложба најбољих карикатура ученика основних и средњих школа Звездаре.
Конкурс за дечју карикатуру "Мали Пјер" из године у годину анимира све већи број деце и младих који, кроз овај специфични вид ликовног израза, о појавама које их окружују износе своје ставове и шаљу поруке свету одраслих.

 

 

Тема конкурса  била је слободна.  Карикатура је могла да се односи на права и положај деце и младих у породици, школи и друштвеном окружењу. У најширем смислу деца су могла  слободно да изразе своје креативно мишљење и критичко опажање света и појава.
    На овогодишњи звездарски конкурс стигло је преко 200 радова из основних и средњих школа. Најчешће теме младих аутора биле су: школа, оцене, наставници, љубав, екологија, новац, економска криза а критички су се осврнули и на личности из света политике и естраде. Кроз карикатуру су приказани: Никола Тесла, Ајнштајн, Новак Ђоковић, Федерер, Рафаел Надал, Барак Обама, Александар Вучић, Томислав Караџић, Мистер Бин, Лејди Гага, Ејми Вајнхаус, Ники Минаж и др.
    Изложбу  су отворили начелница Библиотеке "Вук Караџић", Жељка Шаин Милошевић, Марко Сомоборац, аутор стрипова и карикатура, графички дизајнер и илустратор и Весна Петровић Урошевић, координатор Одељења за друштвене делатности Општине Звездара.
     Марко Сомборац  представио је стрип путем презентације, објаснивши деци како  стрип настаје. Изабрани радови су изложени у Галерији "Миљковић", а сви  ученици су добили чланство у Библиотеци, књигу и дипломе за учешће на Конкурсу које им је уручио Марко Сомборац.
 У музичком делу програма учествовао је гудачки оркестар МШ "Владимир Ђорђевић".
Изложба „Мали Пјер“ биће отворена до 19. фебруара 2013.
 
 
 
 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КОНКУРС ЗА ДЕЧЈУ КАРИКАТУРУ - МАЛИ ПЈЕР. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja