Циклус „У години јубилеја ДНК: неколико слика из живота славњеника“

У понедељак 28. фебруара 2013. године у Римској дворани Библиотеке града Београда почео је циклус предавања „У години јубилеја ДНК: неколико слика из живота слављеника“. Предавања ће бити одржавана сваког четвртка у марту месецу са почетком у 19 сати. Циклус је организован у сарадњи са Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

 

 

У 2013. години молекуларна биологија ће прославити два значајна јубилеја. На дан 25. априла навршиће се 60 година од открића структуре ДНК и 10 година од завршетка пројекта “Хумани геном”. Поменути научни подухвати спадају у најзначајнија достигнућа из области молекуларне биологије и прекретнице у науци уопште. У сусрет Дану ДНК Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство (ИМГГИ) и Библиотека града Београда организуовали су циклус предавања под називом “У години јубилеја ДНК: неколико слика из живота слављеника”. Кроз научно-популарне презентације истраживачи из ИМГГИ представиће публици актуелна истраживања из области генетичког инжењерства и биотехнологије са посебним освртом на текуће пројекте у Институту. Уз најновија сазнања о структури и функцији молекула ДНК, посетиоци ће се упознати и са применом резултата истраживања у медицини, фармацији, пољопривреди и индустрији.

 

Предавања која следе:  07. 03. 2013.

ДНК КОД ДОКТОРА
Бранка Зукић
Ваш лек или ваш отров – пише у вашој ДНК
Бранко Јовчић
Антибиотици против Бактерија: Изгубљена битка?

14. 03. 2013.

ДНК У СЛУЖБИ ЧОВЕЧАНСТВА
Тања Наранчић
Ко то тамо једе отров?
Горан Вукотић
Мит о пробиотицима: Добри Тројанци?

21. 03. 2013.

ДНК У СЛУЖБИ ЧОВЕЧАНСТВА
Јелена Поповић
Ћелије матичне, ћелије магичне
Јасмина Никодиновић-Рунић
Од депоније до биопластике

 

28. 03. 2013.

ДНК ВРЕМЕПЛОВАЦ
Наташа Ковачевић-Грујичић
Древна ДНК: Прозор у прошлост
Јелена Алексић
Како биљке говоре о својој историји

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Циклус „У години јубилеја ДНК: неколико слика из живота славњеника“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja