Промоција „Приручника за интеркултурално учење кроз драму“ у Римској дворани Библиотеке града Београда

“Водич кроз креативни драмски процес“и „Приручник за интеркултурално учење кроз драму“биће промовисани у Римској дворани Библиотеке града Београда у среду 13.марта у 19 сати. Увод у промоцију биће приказивање документарног филма о питањима драмске културе и културе дијалога „Укључи ме разумећу“ауторке Милне Саблић. Водич и Приручник до сада су имали више промоција у Београду, Смедереву, Зрењанину, Новом Саду, Кикинди, Нишу... Објављени су не само као штампана, већ и као електронска издања која се слободно преузимају са сајта Базаарта www.bazaart.org.rs. Свака од публикација је до сада имала око 1000 преузимања што несумњиво говори о великој потреби за овом врстом литературе.

 

Водич и Приручник  се обраћају наставницима основних и средњих школа који воде драмске групе или секције са децом и младима. Развијени су кроз пројекат Драмска едукација за интеркултурално учење – ИДЕАЛ који је финансирала Европска Унија кроз програм „Подршка цивилном друштву“. ИДЕАЛ је програм који кроз напредну обуку наставника и педагога у области драме и позоришта, развија инструменте за интеркултурно учење, доприносећи тако изградњи социјалне кохезије и превазилажењу дискриминације међу младима у српском друштву.

Водич је јединствен приручник на нашим просторима где још увек не постоји литература у облику практикума за педагошки и уметнички драмски рад наставника. Приручник се надовезује на Водич обраћајући се наставницима основних и средњих школа у којима постоји интеркултурална проблематика и доноси програм који наставнику омогућава да кроз драмске игре са децом и младима развије културу дијалога и толеранције.

 

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Промоција „Приручника за интеркултурално учење кроз драму“ у Римској дворани Библиотеке града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja