Библиотека града Београда почиње са редовним радом

Библиотека града Београда са задовољством обавештава кориснике и ширу јавност да ће од понедељка, 1. јуна, готово све библиотеке из њене мреже почети да раде по старом, уобичајеном режиму рада, тј. према редовном радном времену. Једино ће субота остати и даље нерадан дан.

С обзиром да поједине наше библиотеке неће моћи ово да примењују одмах од 1. јуна, саветујемокорисницима да се о радном времену библиотеке коју желе да посете најпре информишу путем нашег сајта,телефономили мејлом.Централна зграда БГБ (Кнеза Михаила 56) радиће од 8 до 15 часова.

Читаонице такође почињу са радом, уз ограничен број корисника, у складу са здравственим мерама одржавања социјалне дистанце.

У свим библиотекама вршиће се упис нових корисника, односно обнављање чланарине.

Сва привремена правила за враћање и позајмљивање грађе остају иста као и до сада.

  • Враћање и позајмљивање књига

Корисници ће моћи да врате књиге које се налазе код њих и да позајме нове књиге. Књиге могу да се врате искључиво у библиотеци у којој су позајмљене.

Рок за прекорачење враћања књига за време док је библиотека била затворена неће се рачунати, а није нужно одмах по отварању библиотеке вратити књиге јер се до 1. јула рок за враћање књига неће рачунати.

Број књига које је могуће позајмити је 10, без обзира да ли из претходног периода корисник већ има књиге на задужењу. То значи да ће и они који на задужењу већ имају 10 књига (које не морају да врате) моћи да позајме још 10 књига.

У циљу што краћег задржавања у библиотеци и што ефикасније услуге,препоручујемо корисницима да књиге резервишу путем мејла или телефона. Резервација књига је бесплатна.

  • Безбедност корисника

Улаз кориснику у библиотеку дозвољен је само уз поседовање личних заштитних средстава (маска и рукавице) и уз контролу броја корисника у простору библиотеке.

Обавезно је придржавање мера социјалног дистанцирања (размак између 2 особе од 2 метра), било да се ради о запосленима или корисницима, осим приликом предаје/преузимања књига.

У библиотеци ће у истом тренутку моћи да се налазе највише два корисника (осим у читаоници Фонда периодике).

СПИСАК БИБЛИОТЕКА У МРЕЖИ БГБ

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда почиње са редовним радом. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja