Друга званична посета директора НБС Библиотеци града Београда

Господин Дејан Ристић, в.д. директора Народне библиотеке Србије,  посетио је у четвртак, 4. априла  2013. године, Библиотеку града Београда. Ово је друга званична посета господина Ристића нашој Библиотеци. 

 

 

Ристић је, у току састанка са Стручним већем Библиотеке града Београда,  нагласио потребу заједничког деловања НБС и народних јавних библиотека у Србији, као и нужност ефикаснијег повезивања свих установа културе. Изразио је велико задовољство  достигнућима БГБ на пољима библиотечког рада са којима је током посете упознат. Посебан сегмент разговора односио се на могућности заједничких пројеката и наступа на пољу културе и образовања, као и у домену измена и допуна закона који се непосредно односе на рад библиотека као храмова у којима се чува и негује национална културна баштина.

Директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков, упознала га је са досадашњим резултатима и плановима за даљи рад највеће јавне библиотеке у Србији.

У другом  делу  посете, господин Ристић је обишао зграду Библиотеке, Вукову салу, Позајмно одељење, галерију Атријум, Римску дворану и на крају, магацин књига, где се најдуже задржао разговарајући са библиотекарима. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Друга званична посета директора НБС Библиотеци града Београда . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja