ИЗЛОЖБА СЛИКА „КУЋЕ“ КЕМАЛА РАМУЈКИЋА У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ

У понедељак, 8. априла 2013. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је изложба слика „Куће“ Кемала Рамујкића. Изложбу је отворио Никола Кусовац, историчар уметности.

 

Кемал Рамујкић је дипломирао на Академији ликовних уметности у Београду, где је завршио и постдипломске студије. Редовни је професор на Државном универзитету у Новом Пазару за предмете цртања и сликања. Од 2005. је гостујући професор наThe Animation Workshop School у Виборгу у Данској.

Излагао је на преко 50 самосталних и бројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Добитник је многих награда и признања, као I награда Београдског универзитета1969, I награда на УЛУС-овој изложби „Цртеж и мала пластика“ 1988, „Златна палета УЛУС-а“ 1989, Награда жирија на Трећој великој интернационалној изложби сликарства у Месини у Италији 2009. и других награда.

На изложби у Галерији „Атријум“ Рамујкић се представља са најновијим уљима из циклуса „Куће“, која су настала 2012. и 2013. године. Сликарски мотив „Куће“ истиче сву лепоту осветљења, обојености и облика питорескних кућа са каменим фасадама.

Слике Кемала Рамујкића су израженог колоризма и медитеранске светлости. Он је сликар атмосфере медитеранског поднебља, коју остварује колористичком хармонијом јарке палете плавих, зелених, ружичастих, црвених и окер тонова.

Медитеранске куће са чемпресима и бршљеном по зидовима откривају нам поетични доживљај природе, упечатљив сликарски сензибилитет и префињен сликарски израз атмосфере, светла и боје.

Изложба је отворена до 25. априла 2013. године.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА СЛИКА „КУЋЕ“ КЕМАЛА РАМУЈКИЋА У ГАЛЕРИЈИ АТРИЈУМ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja