Увећање књижног фонда и услуга Библиотеке града Београда

Књижни фонд Библиотеке града Београда, који броји око 1.700.000 библиотечких јединица и ове године биће значајно увећан средствима града.

–Набавићемо актуелне књиге, часописе и библиотечкиматеријал, док ће мањи део средства бити утрошен за чланства у међународним организацијама, навела је директорка те установе Јасмина Нинков.

 

 

Она је прецизирала да је реч о Светској федерацији биоблитекара и Светској мрежи библиотека чије услуге Библиотека града Београда користи већ три године.

–Ова услуга омогућава нашим корисницима, којих има више од 160.000 да упуте питање нашем библиотекару, који ако нема одговор може да га проследи на адресе 21.000 билиотека у свету које су чланице те организацје – истакла је саговорница Беоинфа.

Поред редовне набавке нових књига, Нинков је најавила скоро отварање Медијатеке, новог простора у склопу Библиотеке града Београда, уз подсећање да библиотека има више од 80 огронака на територији престонице.

–Реч је о дивном простору у Змај Јованој 1, који има више од 300 квадратних метара. Реновиран је по највишим стандардима, са одличном противпожарном заштитом. Простор Медијатеке ће бити мултифункционалан, тако да ће се у једном делу налазити класична библиотека, док ће се у другом делу бити смештена електронска читаоница, са најсавременијом опремом, коју је обезбедио „Гете институт”. Такође, намештај ће у том делу бити мобилан како би било могуће одржавати едукативна предавња и радионице, али и изложбе и концерте намањени свим генерацијама – навела је Нинков уз подсећање да је та установа током прошле године имала више од два милиона посетилаца.

Извор

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1548673

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Увећање књижног фонда и услуга Библиотеке града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja