Отворена изложба „Памтићу све“ посвећена Десанки Максимовић

У уторак, 23. априла, поводом обележавања Светског дана књиге отворена је изложба посвећена Десанки Максимовић ауторке Олге Красић Марјановић.

 Изложба је приређена поводом 20 година од смрти и 115 година од рођења песникиње (која је свечано отворила Библиотеку града Београда). У излозима Библиотеке града Београда, као и у Позајмном одељењу, приказани су најважнији моменти из живота и стваралаштва песникиње.

 

 

На великим плакатима налазе се одабране фотографије, целе песме и одломци из различитих периода стваралаштва. У Позајмном одељењу Библиотеке изложена су и стара и ретка издања њених књига.

На отварању су говорили професор Слободан Ж. Марковић, ауторка изложбе Олга Красић Марјановић, директор Народне библиотеке Србије Дејан Ристић, директор Библиотеке града Београда Јасмина Нинков, а стихове Десанке Максимовић казивала је глумица Рада Ђуричин. Изложба је отворена до 16. маја 2013. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Отворена изложба „Памтићу све“ посвећена Десанки Максимовић. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja