Гетеово друштво у Библиотеци града Београда

Гетеово друштво у Београду, у сарадњи са Библиотеком града Београда, једном месечно организује предавања у Римској дворани БГБ. Предавања су из области немачке културе, језика, историје и уметности, као и о немачко-српским односима и сусретима ових двају култура.

 

 

Предавања су својеврстан форум у коме стручњаци и ствараоци који се баве разнородним темама резултате свога рада могу да представе у мултдисциплинарном контексту.

До сада су одржана три предавања. Мр Сњежана Ћирковић је говорила о Захарију Орфелину и аустријском просвећеном апсолутизму, Мариа Глишић је држала предавање са темом „Уве Тим и суочавање с прошлошћу у немачкој књижевности“ а Борис Башчаревић је говорио о почецима немачко-српских односа и њиховом даљем развоју.

У наредном периоду (27. марта) посетиоце очекује предавање М.А. религиолога Јелене Јабланов Максимовић – координаторке пројекта Konrad Adenauer Stiftung – o улози политичких фондација у изградњи демократског друштва у Немачкој.

Више о Гетеовом друштву у Београду можете наћи на сајту http://geteovo-drustvo.org 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Гетеово друштво у Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja