У Мадриду одржана радионица у оквиру пројекта Europeana Awareness

Министарство културе Шпаније било је домаћин прве од две предвиђене радионице намењене радном пакету 3 пројекта Europeana Awareness.Радионица (3.1) је имала за циљ дефинисање одређеног типа услуга које ће бити понуђене корисницима кроз мрежу 100 јавних библиотека Европе у 2013. години.

 

 

Састанку су присуствовали представници јавних библиотека из Берлина (D), Архуса (DE), Верије (GR), БГБ (RS) и следећих институција: AVINet-a (NO), Doklab (NL), Sound and Vision (NL), MDR (UK), Europeana-e (NL), MCU (E), PSNC (PL)и UKOLN (UK).

Први дан је био посвећен идентификацији и организацији идеја, као и презентацијама спољних експерата. Другог дана се радило на прецизном дефинисању идеја и одабиру критетијума за селекцију.

Резултат је следећи: од 12 дефинисаних идеја, одабране су четири које ће у даљим разматрањима са Europeana-ом довести до прецизног дефинисања потребних услуга.

Уколико се покаже потребним, договорено је да следећа радионица из пакета 3.1 буде одржана у Београду у периоду од јуна до септембра.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - У Мадриду одржана радионица у оквиру пројекта Europeana Awareness. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja