МЛАДИ И ТАЛЕНТОВАНИ ПЕСНИЦИ ЗВЕЗДАРЕ

Пријатељи деце општине Звездара и Библиотека „Вук Караџић“, под покровитељством  општине Звездара, традиционално организују школске сусрете у овиру програма ЂАЧКА ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА. 

Овај циклус отворен 22. маја 2012. у новој библиотеци „Мома Димић“, здање „Стара школа“ у Миријеву. 

 

 

Водитељ песничких сусретања, Бојан Љубеновић, новинар, сатиричар и афористичар, обратио се ученицима саветима да увек чезну за издавањем своје прве књиге, али и да не журе. „Она мора да одстоји да би била добра и права.“  Његове афоризме за децу и младе, пратио је смех и аплауз присутних.

У наставку програма, ученици млађих и старијих разреда основних школа „Деспот Стефан Лазаревић“, „Павле Савић“ и Седме београдске гимназије читали су своје песме.

Жири у саставу Мирјана Ђукановић, професор, Снежана Класовић Ђорђевић, песникиња и председница Пријатеља деце Звездара  и Бојан Љубеновић, новинар, донели су одлуку о победничким радовима.

Истог дана у реновираној библиотеци „Јефимија“ у Устаничкој улици, своје радове представили су и ученици основних школа „Драгојло Дудић“, „Ћирило и Методије“, „Владислав Петковић Дис“, „Стеван Синђелић“ и „Десанка Максимовић“ .

Библиотека - галерија „Бранко Миљковић“  била је 23. маја домаћин младих песника из основних школа „1300 каплара“, „Вељко Дугошевић“, „Јелена Ћетковић“, „Иван Горан Ковачић“, „Марија Бурсаћ“, Медицинска и Зуботехничка школа и „Техноарт“.

Општинска завршница Ђачких песничких сусретања, проглашење победника у свакој категорији и додела награда биће одржана у петак, 25. маја 2012. године у 12 часова у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“ .

Честитамо свим ученицима на труду, таленту, раду и дивним стиховима!

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - МЛАДИ И ТАЛЕНТОВАНИ ПЕСНИЦИ ЗВЕЗДАРЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja