Манифестација „Читалачка значка“ – завршна свечаност

У Библиотеци града Београда (Читаоница фонда уметности) одржана је завршна свечаност манифестације „Читалачка значка“, на којој су додељене награде најуспешнијим учесницима Mанифестације.

Чланови жирија – Милован Витезовић, Урош Петровић и Тихомир Челановић прогласили су следеће победнике градског такмичења:

 

 

  • КатегоријаПоштовани говорник
    • млађи узраст –Наталија Петронијевић (Врачар)
    • старији узраст – Анастасија Илић (Вождовац)
  • КатегоријаПоштовани писар
    • млађи узраст – Ана Здравковић (Земун),
    • старијиузраст– Јована Ђерић (Нови Београд)

Свечаности су, осим деце, присуствовали бројни родитељи, наставници, школски библиотекари као и библиотекари општина који су координирали активности „Читалачке значке“ на својим територијама. Свим учесницима градског такмичења подељене су вредне књиге и захвалнице, а победницима су уз књиге уручени и фото апарати.

Публици су се обратили чланови жирија, а у музичком програму учествовала је Нина Радојичић, представница Србије на прошлогодишњој Песми Евровизије. Присутна деца исказала су мотивисаност да наставе дружење са књигом и библиотеком, и изразила захвалност на указаној пажњи и признањима.

У излозима Библиотеке града Београда ка Кнез Михаиловој улици постављена је изложба најлепше илустрованих читалачких дневника.

Надамо се да ће се овај пројекат, усмерен на развој читалачких навика и креативног изражавања код младе читалачке публике, следеће године проширити на све београдске општине.

Пројекат „Читалачка значка“ подржан је ове године од Министарства културе, информисања и информационог друштва.

          

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Манифестација „Читалачка значка“ – завршна свечаност. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja