Семинар „Budi coolturan“ у БГБ

Други пут за редом Библиотека града Београда била је домаћин семинара „Budi coolturan“ који организује студентска организација ESTIEM LG Beograd (European Students of Industrial Engineering and Management). Семинар је организован под темом „Менаџмент у култури“. Циљ који је био постављен подразумевао је укључивање младих менаџера и уметника у решавање проблема културних институција.

 

 

Учесници семинара су били у прилици да чују предавања врсних уметника, стручњака и професора, као и да решавају студије случајева које су припремиле културне институције: Позориште на Теразијама и Музеј Николе Тесле, фестивали ЕXИТ и ФЕСТ.

Првог дана семинара присутнима је пружена могућност да увиде значај друштвене одговорности компаније „Дунав осигурање“, након чега су уследила изванредна предавања представника пројекта „Стварно важно“ и организатора ЕXИТ фестивала. Посебан допринос овом дану дали су креативни студенти који су изложили своја решења проблема задатих од стране фестивала ЕXИТ и ФЕСТ, и наравно дебатери Универзитета у Београду.

Други дан семинара започео је предавањима представника Позоришта на Теразијама, музеја Николе Тесле и Културног центра Београд. Пријављени за решавање студија случајева Позоришта на Теразијама и Музеја Николе Тесле дали су своје виђење и начин решавања проблема. Семинар је завршем панел дискусијом на тему „Шта треба урадити да се свест о култури пробуди“ у којој су учествовали редитељ и глумци серије „Војна академија“.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Семинар „Budi coolturan“ у БГБ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja